top of page

Løype og føre 
En fin og variert runde i et slags åttetall gjennom Ekebergparken over Ekebergsletta og en tur oppom Brannfjell. Løypa vil være godt merket. Om natta er mye av løypa opplyst, mens noe ligger helt i mørket. 
 
Runden starter med en sløyfe i skulpturparken på Ekeberg med fantastisk utsikt over fjord og by. Vi løper forbi flere skulpturer fra Ringnes’ samling av kunstverk, som for eksempel Walking Woman og den snakkende gatelykten.
Vi løper forbi Ekeberg rideskole og husdyrpark, før vi krysser veien og løper over Ekebergsletta der mange en norsk ungdom har vært på Norway cup. Neste sløyfe går over ville og kuperte Brannfjell. Her er det stille og skogete, og man skulle ikke tro man befinner seg i et naturreservat bare en drøy kilometer fra Oslo sentrum.
Vi passerer den idylliske andedammen og når rundens høyeste punkt. Vi løper ned igjennom frisbeegolfbanen og ser på utsikten mot Oslo vest og Groruddalen. Så er vi tilbake på sletta og løper (nesten) samme vei tilbake til tennisklubben. 

OBS: løypa kan måtte endres pga. føret. I februar 2022 måtte løypa endres i siste liten pga. is, snø og våte forhold. Siden vi i 2024 utsetter til 23. mars, satser vi på bra løpeføre! Følg med på Facebook-siden, Ekeberg Backyard Ultra Group.

Ca. 100 høydemeter.
 
Løypa går ganske likt fordelt på gressplen, sti, grusvei og asfalt. Der det er asfalt er det stort sett mulig å løpe på grus ved siden av. Kan løpes i vanlig sko eller terrengsko. På denne tiden av året kan underlaget være høyst varierende – fra helt bart til hardpakket snø. I verste fall får vi blankis eller slaps og gjørme. Piggsko kan være et alternativ da. Dette er en del av pakka med dette løpet – så her er det bare å ta det som det kommer Vi oppdaterer sosiale medier og hjemmeside med føremeldinger når det nærmer seg. 
 
OBS: Løypa krysser en ikke lysregulert fotgjengerovergang på Ekebergveien to ganger (ut og tilbake). Det er en 40-sone med forholdsvis lite trafikk, men det er viktig å være aktsom når man krysser veien.
OBS 2: Ekeberg er et område med sårbar natur og noen steder vegetasjon og planteområder som er vernet. Forsøpling og annet skadeverk er strengt forbudt. Det er flere søppelkasser langs løypa, så det er ingen grunn til å kaste fra seg.
 
OBS 3: Vis hensyn til turgåere, folk på joggetur og fresbeegolfere ute på runden. Smil og vær glad så går det fint.  Området er mye brukt i timene midt på dagen med barnefamilier og hundeluftere. Resten av døgnet er det stille og forholdsvis øde på denne tiden av året. 
 
OBS 4: Start/målområdet ligger nært noen bolighus, og utover kvelden og natten må vi vise hensyn og ikke lage bråk, rope og hoie eller spille musikk.

Ekeberg_2
bottom of page